Aquarel en gemengde techniek

Na 8 jaar aquarelleren behaalde ik de hogere graad en specialisatie graad tekenkunst aan de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten te Vilvoorde. Momenteel volg ik er “vrije grafiek”. Door het me eigen te maken van deze diverse disciplines ontstaan mijn werken vooral uit het samensmelten van gemengde technieken. Personages, landschappen maar vooral dieren zijn geliefde thema’s.

Tot op de dag van vandaag is het waarnemen in de natuur een belangrijke inspiratiebron voor mij. Ik kan hier ten volle van genieten en het motiveert mij vaak om met een nieuw werk te starten. Het zijn voornamelijk ons eigen huis- en tuinvogels maar ook insecten  die mij fascineren. Het blijft steeds weer een uitdaging om dit deels natuurgetrouw weer te geven maar vooral om hun karakter en figuratieve kenmerken in eigen creativiteit te accentueren. 

Spelen met lijnen en vlakken, de vanzelfsprekendheid trachten te negeren en suggestie prikkelen zijn aspecten  die het creëren van een werk zo boeiend maken.

In deze turbulente tijden, waarin we overstelpt worden door prikkels via sociale media en andere kanalen, en vaak door het bos de bomen niet meer zien, kunnen composities  uit onze nabije natuur mij in een andere, rustige wereld brengen.

Deel deze pagina